Om Seasalt

Se vores præsentation på 2,5 minutter her:

 

Seasalts historie og produkter

Seasalt blev etableret på Fanø i 2004. I 2007 opkøbte Kurt virksomheden, hvor fokus var at udskifte de daværende produkter, med mere miljøvenlige og bæredygtige produkter.

I 2008 startede Seasalt med at være dansk importør af vaske-, rengørings- og plejeprodukter fra Ulrich Natürlich i Tyskland. De har i næsten 30 år udviklet produkter, med så lille belastning for miljøet som det teknisk er muligt for nærværende. Produkterne passer godt ind i Seasalts filosofi, hele tiden at være på forkant med trenden på miljøområdet. Eksempelvis som et af de seneste tiltag med 100% plastfri emballage.

Seasalt ligger nu på Mols mellem Mols Bjerge og Kalø Slotsruin.

 


Virksomhedens adresse på Mols

 

Hvem er Kurt?

Kurt Borch Christensen er kandidat i fysik og kemi fra Aarhus Universitet med speciale i naturstofkemi. Han har arbejdet i den kemiske industri, herunder farmaceutisk-, farve/lak- og kosmetiskindustri, på analyselaboratorier med indeklima, materialetest, afgasningsundersøgelser, jordanalyser samt miljømærker som arbejdsområder. Derudover har han undervist på Teknisk Skole og som freelance konsulent, inden han købte Seasalt. Han har en stor viden om kemi og miljø, hvilket forhandlerne drager nytte af, når der kommer tekniske spørgsmål fra kunder.

At kemi for de fleste er noget, man ikke helt kan gennemskue, er ham bevidst, hvorfor den røde tråd i de produkter Seasalt markedsfører er, "produkter man kan bruge med god samvittighed".

Kurt har fra barndommen været interesseret i miljøspørgsmål og nærer stor respekt for naturen, som desværre lider under de belastninger vi mennesker i de seneste årtier har udsat naturen for. De par hektar jord, som hører med til ejendommen på Mols er omlagt til økologisk drift for år tilbage. Jorden er nu forpagtet ud til Kalø Økologiske Landbrugsskole, der bruger arealet til græsning. Efter omlægningen er insekter som bier og sommerfugle, fugle og større dyr vendt tilbage til marken. De nyder godt af vegetationen, som beskyttes af et tre-rækkers læhegn, der tjener som sprøjteværn mod de tilstødende konventionelle marker.

 

Kurt B. Christensen
Kurt Borch Christensen

 

Ulrich Natürlich produkterne

Ulrich har i snart 30 år produceret vaske-, rengørings- og plejemidler, som man kort sagt kan anvende med god samvittighed. Ulrich har sat sig som mål at være et hestehoved foran de øvrige, hvad angår minimering af miljøpåvirkningen ved vaske og rengøringsprocesser.

Det hele startede for Ulrich med vaskemidlerne, hvor det som mælkesyreproducent undrede Ulrich, hvorfor alle vaskemiddelproducenter havde stoffer, som binder kalk i deres produkter, i stedet for at anvende eksempelvis den naturlige mælkesyre til at neutralisere kalken i vaskevandet. På den måde behøver man ikke at bruge mere sæbe, når man har hårdt vand, men blot den mængde sæbe, som skal til at få tøjet rent.

Det flydende vaskemiddel, som er ret koncentreret, for at spare emballage, rækker derfor til 33 maskinfulde tøjvask med en flaske på 1 liter. Det vil sige der skal kun bruges 30 ml pr. vask uanset hårdhedsgraden af vandet.

De fleste vaskeaktive stoffer, der anvendes i vaske- og rengøringsmidler i dag er fremstillet af råvarer, der til syvende og sidst kommer fra råolie, såkaldt petrokemi. Ulrich anvender vaskeaktive stoffer der er fremstillet baseret på plantematerialer, såkaldte fornybare råvarer, da man kan plante nyt hvert år, mens det tager sin tid at danne nyt råolie i jorden.

 

Vasketøj
Vasketøj

 

Fornybare råvarer

Et af de nyere tiltag er, at man forsøger at få råvarer, fra planter, som er dyrket i Europa. De fleste plantebaserede vaskeaktive stoffer kommer fra palmeolie. Selv om der findes palmeolie fra plantager, hvor der ikke er fældet regnskov, så vokser palmerne typisk langt herfra, og må transporteres over lange strækninger for at blive til vaskemiddel til de europæiske forbrugere. Vaskemiddel med sæbeurt er et produkt i den retning, i det sæbeurt vokser under hjemlige himmelstrøg.

De seneste tiltag handler om plastik. De nye 1 liters flasker er fremstillet af 100% genbrugsplast, og de faste produkter, som salt til opvaskemaskiner, blevaskemiddel etc. fyldes nu i en papirpose og udenom en papkarton - helt uden plastik.
Det samme gælder de eksklusive 500 ml glasflasker, der kan pynte i boligen, der er beregnet til genbrug sammen med dunkene. De består udelukkende af glas, med et træskrulåg og en FSC papirlabel.

Genbrug har hele tiden været et tema for Ulrich. Små emballager bruger forholdsvis mere materiale end større i forhold til volumen. Derfor er tanken, at de små størrelse, som 500 ml og 1 liters flasker genbruges og fyldes op fra en større 5-, 10- eller 25-liters dunk, hvortil der går mindre materiale.

 

Genbrug
Genbrug

 

Ulrich produkterne er langt mere end bare let-nedbrydelige indholdsstoffer. De fleste produkter er veganske, da der kun indgår plantebaserede råvarer. Undtagelserne er selvfølgelig galdesæberne og uldprodukterne med lanolin. Planterne, der er grundlaget for råvarerne er dyrket økologisk.

Ulrich giver også valgfrihed med hensyn til duft. Flere produkter leveres såvel i en neutral udgave, eksempelvis opvaskemiddel med Aloe Vera og i en udgave med duft, opvaskemiddel med citrus, som giver en frisk duft. Selvfølgelig med en økologisk citrusolie. Tilsvarende for universalrengøring og vaskemidlerne, hvortil man også separat kan købe enten en citrusduft eller en lavendelduft, hvis man gerne vil have en duftkomponent i. På den måde kan man selv dosere den ønskede intensitet. For vaskemiddel kan du enten hælde den ønskede mængde duft direkte i vaskemidlet, eller i skyllerummet for en individuel duft for de forskellige vaske.

 

 

Grøn-Te og Seasalt shampoo

Udover produkterne fra Ulrich Natürlich er vi meget stolte af vores Grøn-Te med hvidtjørn, ginseng og sennes, samt vores Seasalt Shampoo Moist and Shine og Seasalt Showergel Sea Breeze. Teen er et kosttilskud, udelukkende pga. indholdet af ginseng, og er af denne grund underlagt regler for markedsføring heraf. Læses der dog om de tre nævnte ingredienser på nettet, vil man kunne danne sig et billede af teens effekt. Vores shampoo og showergel indeholder kun de nødvendige ingredienser, uden alverdens fyldstoffer, og er dermed meget milde og drøje i brug.

 

Grøn te
Seasalt Grøn Te

 

2021

Udfordringen de sidste 12 år har været, at Kurt har haft et fuldtidsarbejde ved siden af Seasalt, og dermed hverken har haft tiden til markedsføring eller andet end at pakke ordre til vores forhandlere.

Pr. første januar tog Kurts datter, Janina, over som adm. direktør, som har dedikeret sig fuldtid til at få markedsført produkterne til den almene dansker, og få produkterne ud til flere privatkunder, erhverv og forhandlere i hele landet.

For at følge denne proces og udvikling er i meget velkomne til at følge os på de sociale medier, som Facebook, Instagram og LinkedIn.

 

Hvem er Janina?

Janina Hellwig Christensen er kandidat i erhvervsøkonomi fra Aarhus Universitet. Hendes interesseområde er organisationsudvikling, hvor hun først har arbejdet som koordinator og senere hen som QA- og Operations Manager hos LBN Medical. Janina elsker at få ting op og køre, og have gode udfordringer, der giver en stejl læringskurve. Da det blev tid til nye udfordringer, valgte hun derfor at springe ud i opgaven at få udviklet Seasalt. Her står hun nu for alle opgaver en enmandsvirksomhed står overfor, bortset fra pakningen af ordre, der fortsat foretages af Kurt på Mols.

Janina er opvokset på Mols, hvor den naturforbundende opvækst og respekten for naturen er gået generationen videre. Janina har derfor bosat sig i Aarestrup, lige op ad Rold skov, lidt syd for Aalborg. Herfra hun håndterer de daglige opgaver. Janina bor sammen med hendes kæreste Christian, der arbejder som programmør og hjælper med alt det tekniske hos Seasalt.

 

Janina H. Christensen
Janina H. Christensen