Om Seasalt
Seasalts historie og produkter

Seasalt blev etableret på Fanø i 2004. I 2008 opkøbte Kurt virksomheden, hvor fokus var at udskifte de daværende produkter, med mere miljøvenlige og bæredygtige produkter.

Fokus endte på at blive dansk importør af produkterne fra Ulrich Natürlich i Tyskland.

Seasalt ligger nu på Mols mellem Mols Bjerge og Kalø Slotsruin.

911A97A6 3257 4283 938E 08C3D0EA0677 (1)
Virksomhedens adresse på Mols

Ulrich Natürlich produkterne

Ulrich har i snart 30 år produceret vaske-, rengørings- og plejemidler, som man kort sagt kan anvende med god samvittighed. Ulrich har sat sig som mål at være et hestehoved foran de øvrige, hvad angår minimering af miljøpåvirkningen ved vaske og rengøringsprocesser.

Det hele startede for Ulrich med vaskemidlerne, hvor det som mælkesyreproducent undrede Ulrich, hvorfor alle vaskemiddelproducenter havde stoffer, som binder kalk i deres produkter, i stedet for at anvende eksempelvis den naturlige mælkesyre til at neutralisere kalken i vaskevandet. På den måde behøver man ikke at bruge mere sæbe, når man har hårdt vand, men blot den mængde sæbe, som skal til at få tøjet rent.

Det flydende vaskemiddel, som også er ret koncentreret, for at spare emballage, rækker derfor til 33 maskinfulde tøjvask med en flaske på 1 liter eller blot 30 ml pr. vask uanset hårdhedsgraden af vandet.

De fleste vaskeaktive stoffer, der anvendes i vaske- og rengøringsmidler i dag er fremstillet af råvarer, der til syvende og sidst kommer fra råolie, såkaldt petrokemi. Ulrich anvender vaskeaktive stoffer der er fremstillet baseret på plantematerialer, såkaldte fornybare råvarer, da man kan plante nyt hvert år, mens det tager sin tid at danne nyt råolie i jorden.

Fornybare råvarer

Et af de nyere tiltag er, at man forsøger at få råvarer, fra planter, som er dyrket i Europa. De fleste plantebaserede vaskeaktive stoffer kommer fra palmeolie, og selv om der findes palmeolie fra plantager, hvor der ikke ar fældet regnskov, så vokser palmerne typisk langt herfra og må transporteres over lange strækninger for at blive til vaskemiddel til de europæiske forbrugere. Vaskemiddel med sæbeurt er et produkt i den retning, i det sæbeurt vokser under hjemlige himmelstrøg.

De seneste tiltag handler om plastik. De nye 1 liters flasker er fremstillet af 100% genbrugsplast, og de faste produkter, som salt til opvaskemaskiner, blevaskemiddel etc. fyldes nu i en papirpose og udenom en papkarton - helt uden plastik.

Genbrug har hele tiden været et tema for Ulrich. Små emballager bruger forholdsvis mere materiale end større i forhold til volumen. Derfor er tanken, at de små størrelse, som 500 ml og 1 liters flasker genbruges og fyldes op fra en større 5-, 10- eller 25-liters dunk, hvortil der går mindre materiale.

Noah Buscher X8zstuks2pm Unsplash
Ny plante

Ulrich produkterne er langt mere end bare let-nedbrydelige indholdsstoffer. De fleste produkter er veganske, da der kun indgår plantebaserede råvarer. Undtagelserne er selvfølgelig galdesæbe og uldprodukterne med lanolin. Planterne, der er grundlaget for råvarerne er dyrket økologisk.

Ulrich giver også valgfrihed med hensyn til duft. Flere produkter leveres såvel i en neutral udgave, eksempelvis opvaskemiddel med Aloe Vera og i en udgave med duft, opvaskemiddel med citrus, som giver en frisk duft, selvfølgelig med en økologisk citrusolie. Tilsvarende for universalrengøring og vaskemidlerne, hvortil man også separat kan købe enten en citrusduft eller en lavendelduft, hvis man gerne vil have en duftkomponent i vasketøjet. Så kan man selv dosere til den ønskede intensitet.

Grøn-Te og Seasalt shampoo

Udover produkterne fra Ulrich Natürlich er vi meget stolte af vores Grøn-Te med hvidtjørn, ginseng og sennes, samt vores Seasalt Shampoo Moist and Shine. Teen er et kosttilskud, udelukkende pga. indholdet af ginseng, og er af denne grund underlagt regler for markedsføring heraf. Læses der dog om de tre nævnte ingredienser på nettet, vil man kunne danne sig et billede af teens effekt. Vores shampoo indeholder kun de nødvendige ingredienser, uden alverdens fyldstoffer, og er dermed meget mild og drøj i brug.

Arseniy Kapran P99zkwvgbra Unsplash
Teblade i kande

2021

Udfordringen de sidste 12 år har været, at Kurt har haft et fuldtidsarbejde ved siden af Seasalt, og dermed hverken har haft tiden til markedsføring eller andet end at pakke ordre til vores forhandlere.

Pr. første januar tog Kurts datter, Janina, over som adm. direktør, som har dedikeret sig fuldtid til at få markedsført produkterne til den almene dansker, og få produkterne ud til flere erhverv og forhandlere i hele landet.

For at følge denne proces og udvikling er i meget velkomne til at følge os på de sociale medier, som Facebook, Instagram og LinkedIn.